Bloeiende kamerplanten: dit is onze top 5! | ECOstyle 🪴 – ECOstyle Belgium

Bloeiende kamerplanten - vrolijke aanwinsten voor in huis!

Isabelle van Geenen02/07/2024
bloeiende kamerplanten anthurium

Je interieur opvrolijken én de lucht in je huis schoner maken? Klinkt als een win-win toch? Bloeiende kamerplanten doen precies dit! Ze geven nét een extra persoonlijke touch aan je inrichting en zuiveren in al hun schoonheid ook nog eens de lucht. Bloeiende kamerplanten zijn een prachtige versiering voor je huis. Van hippe kamerplanten die helemaal van nu zijn, tot aan klassieke, kleurrijke exemplaren die in geen enkel huis misstaan. In dit artikel delen we 5 populaire bloeiende kamerplanten, lees je hoe je ze liefdevol kunt verzorgen en vertellen we je meer over de positieve eigenschappen van kamerplanten.


Bloeiende kamerplanten soorten

Het verschil met groene kamerplanten zijn de bloemen die deze kamerplanten groeien. Ze komen in alle soorten, maten en kleuren en bloeien in verschillende seizoenen. Hun uitsluitend groenblijvende soortgenoot is al jaren enorm hip en populair, maar wij vinden dat de bloeiende kamerplant zeker evenveel aandacht mag krijgen. Hieronder vind je een overzicht van 5 verschillende, bloeiende planten die je op verschillende plekken in je huis kunt zetten.

orchidee bloeiende kamerplant

1. Klassieke beauty – de orchidee

Een gouden oude en misschien wel de meest voorkomende bloeiende kamerplant in Belgische huishoudens: de orchidee. En wij begrijpen wel waarom! Deze klassieke beauty geeft prachtige bloemen die soms maandenlang in bloei staan. In de zomer geef je deze plant, die in ontzettend veel verschillende kleuren komen, iets meer water dan in de winter. Tijdens de warme dagen wil hij graag wekelijks wat drinken, in de koude wintermaanden kan je dit terugschroeven naar ongeveer om de tien dagen. Wil je wat sneller knoppen in deze bloemrijke plant? Dan trakteer je hem op zijn eigen lekkernij.

2. Strelitzia – de paradijsvogelplant

Voor de meer gewaagde interieurs en liefhebbers van kleur is deze plant een echte musthave. De naam zegt het al: de paradijsvogelplant is uniek in zijn soort met zijn felle kleuren en uniek gevormde bloemen. De oorspronkelijk uit Zuid-Afrika afkomstige kamerplant heeft daarnaast nog een bijzonder kenmerk; vaak bloeit deze plant pas in de herfst omdat hij wat langer de tijd nodig heeft. Wij vinden dit alleen maar een voordeel, want zo kun je juist tijdens de kortere dagen nog genieten van kleur en vrolijkheid in huis! Om zo mooi te blijven heeft deze bloeiende kamerplant wel regelmatig verzorging nodig. Minimaal één keer per week water en elke twee weken wat voeding zorgen ervoor dat deze plant een feestje blijft om naar te kijken!

3. Flamingoplant – mooi om te zien, makkelijk te verzorgen

De flamingoplant houdt van licht, maar niet direct in de zon. Een plek waar je hem blij maakt? Dat is een plek voor een raam op het noorden. Geef hem regelmatig kleine beetjes water en in het voorjaar en de zomer wat plantenvoeding als extraatje. Gebruik nooit meer dan noodzakelijk, dat kan je nieuwe groene aanwinst beschadigen.

lepelplant bloeiende kamerplanten

4. Lepelplant - Ook licht in de donkere dagen

De Lepelplant heeft niet veel licht nodig en kan daarom op bijna alle plekken in je huis gezet worden. Daarnaast geeft deze plant niet alleen mooie bloemen, hij zuivert ook nog eens de lucht! Omdat deze bloeiende kamerplant zijn origine heeft in het regenwoud doe je hem een groot plezier door hem af en toe te besproeien met water. Geef hem wekelijks een slok water, in de winter wat minder dan in de zomer. Trakteer de Lepelplant in de zomer ook maandelijks op wat plantenvoeding om hem mooi en gezond te houden.

5. Calathea Crocata - De plant die mee gaat slapen

Elegante, donkergroene bladeren met prachtige oranje bloemen die daar een geweldig mooi contrast mee vormen. Dat is de Calathea Crocata. Een stijlvolle toevoeging aan je interieur die letterlijk met jouw ritme meebeweegt. De bladeren reageren namelijk anders op daglicht dan op avondlicht. Overdag gaan de bladeren daarom open en ’s avonds als de zon onder gaat gaan ze dicht. Haar voeding regelt ze veelal zelf, zet de plant in twee centimeter water op een waterdichte schaal of pot en geef haar daarnaast maandelijks plantenvoeding. Met de juiste verzorging bloeit deze kamerplant ongeveer twee maanden per jaar.

kamerplanten verzorgen

Verzorging van bloeiende kamerplanten

Elke plant verdient zijn eigen unieke verzorging. Verdiep je bij aanschaf van je eerste groene vriend dan ook goed in de verzorging die hij nodig heeft. Om je te helpen, hebben we daarom onze verschillende soorten voeding voor kamerplanten voor je op een rijtje gezet. Kijk hier zeker goed naar voordat je een bloeiende kamerplant aanschaft. Om nieuwe knoppen te bevorderen en de bloemen volledig tot bloei te laten komen kan je plant een extraatje gebruiken. Het extra forsfor dat is toegevoegd aan onze voeding voor bloeiende kamerplanten krijgt dit voor elkaar. Verzorg je je plant goed? Dan zal hij je snel belonen met de prachtigste, kleurrijke bloemen!

Toe aan nog meer groene content?

  • bodembedekker campanula

    Bodembedekkers: een slimme keuze voor je tuin

    Lees meer 

  • appelboom snoeien

    Appelboom snoeien: tips en technieken voor een gezonde boom

    Lees meer 

  • Bodemstructuur verbeteren? Ga aan de slag met een bodemverbeteraar

    Bodemstructuur verbeteren? Ga aan de slag met een bodemverbeteraar

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.