Over ECOstyle - Duurzaam tuinieren 🌱 – ECOstyle Belgium

Je ziet het misschien niet altijd, maar er gebeurt van alles in je tuin

De natuur zit fantastisch in elkaar. Het is één groot op elkaar ingespeeld ecosysteem dat super ingenieus werkt. Samen met jou zorgen we ervoor dat we dit prachtige systeem in balans houden.

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen.

Met deze gedachte begon ECOstyle meer dan 55 jaar geleden. Als eerste in Nederland ontwikkelden en verkochten we ecologisch verantwoorde producten die een minimale impact op het milieu hebben. De grondlegger van ECOstyle, Jan Zwart, werkte destijds in de aardappelhandel. Hij zag dat kunstmest, pesticiden en andere agro-chemicaliën inderdaad voor betere productiviteit zorgden. Maar hij maakte zich ook grote zorgen omdat gewassen steeds gevoeliger werden voor ziekten, het gezonde bodemleven verstoord werd en de landbouwgrond verschraalde.

Duurzaamheid? Daar had niemand in de jaren ’60 van gehoord, het bestond simpelweg niet. Jan Zwart was vastberaden en dacht: “Dat moet toch anders kunnen!”. Hij sloeg de handen ineen met drie compagnons en begon in 1967 een handel in natuurlijke landbouwproducten. EUROplant, de voorloper van ECOstyle, was geboren. Na een aantal jaar werden hier ook natuurlijke producten voor de consument aan toegevoegd. Deze producten zijn altijd op basis van de kracht uit de natuur gebaseerd en dragen bij aan een betere wereld.

Vandaag, 55 jaar later, heeft ECOstyle haar hoofdkantoor in Oosterwolde en verkoopkantoren in België en Denemarken. Wat was Jan zijn tijd ver vooruit, en wat zijn wij vereerd dat wij zijn levenswerk mogen doorzetten!

Hier staat ecostyle voor

Zorg voor het milieu

Innovatie

Duurzaamheid

Kennisoverdracht

Waar wij in geloven

Wij geloven dat niemand het evenwicht van de natuur beter kan herstellen dan de natuur zelf... Microben, insecten, wormen, schimmels; ze zorgen er allemaal voor het onderhouden en herstellen van de natuurlijke balans. Dag in, dag uit zorgen ze dat de bodem vruchtbaar is, dat planten kunnen groeien, en dat het gras er mooi bij ligt.

Nature knows best! Daarom werken we samen met de natuur en haar ervaring. We doen het met wat de natuur ons geeft. Geen gebruik van chemicaliën of kunstmest, maar werken met de kracht van de natuur. Alle producten van ECOstyle zijn gebaseerd op stoffen en slimme processen die al aanwezig zijn in de natuur. Zo zorg je op lange termijn voor een gezonde tuin die in balans is en zorgen we dat we de natuur geen schade toebrengen.

Onze taak?

  • Onze droom 💭

    Samenleven op een planeet die meer in balans is. Zo kunnen we haar een stukje mooier achterlaten voor toekomstige generaties.

  • Wat we doen 👉

    Met elkaar opstaan voor verandering! We bundelen onze krachten om samen te werken mét de natuur.

Maak duurzaam tuinieren de norm!

Mensen zorgen al jaren voor verstoring in de natuur. Dit uit zich in uitputting van de bodem, ziektes en plagen bij planten. Niet alleen in de landbouw maar ook in onze eigen tuinen. De natuur heeft voor heel veel aspecten een oplossing om weer terug bij de oorsprong te komen. Maar hier heeft het wel onze hulp bij nodig.

Met de producten van ECOstyle zorgen we samen dat we de natuurlijke processen ondersteunen en zo de natuur een handje helpen. We ontwikkelen al onze producten op basis van natuurlijke intelligentie en met biologisch afbreekbare werkzame stoffen van natuurlijke oorsprong. Zo draag je actief bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van bodem, plant en dier. We kunnen het niet alleen, we hebben elkaar nodig om de balans terug te brengen. Start daarom vandaag nog met duurzaam tuinieren!

Start ook met duurzaam tuinieren in jouw eigen stukje natuur dicht bij huis.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.