Alles weten over tuinieren? | ECOstyle - Duurzaam tuinieren 🌱 – ECOstyle Belgium
Tuin

Tuin

Een border in de tuin is een smalle strook grond die vaak langs de rand van een tuin of een pad loopt. Deze strook wordt meestal beplant met bloemen, struiken en andere planten om een decoratieve rand te creëren. Borders kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben en kunnen worden aangepast aan de stijl van de tuin.

Tuin aanleggen
 • Tuin aanleggen? Ga aan de slag met deze vier stappen

  Wil je een border aanleggen? Daar leent de herfst zich perfect voor. De grond is lekker vochtig en planten, struiken en bomen hebben genoeg tijd om wortels aan te maken.

  Lees meer
 • Tuin aanleggen met plantaarde? Dat doe je zo!

  Een mooie border, het is dé blikvanger van de tuin. Naar hartenlust plant je er de mooiste bloemen, planten, struiken, bomen en bodembedekkers in. Een border heeft wel goede aarde nodig.

  Lees meer
 • Circulaire borderranden, moestuin- en compostbakken gebruiken

  Gebruik wat anderen weggooien en ga aan de slag met onze prachtige, gerecyclede afscheidingen voor in jouw tuin. Te gebruiken als borderrand, moestuin- of compostbak. 

  Lees meer
 • De ultieme gids voor het aanleggen van een groene én duurzame tuin

  Een duurzame tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jezelf. Want wist je dat groen dé kleur is om je rustiger te laten voelen? We delen onze beste tips voor het aanleggen van een duurzame tuin met je.

  Lees meer
Tuin onderhouden
 • Tuin onderhouden? Zo ga je te werk

  Heb jij een prachtige border vol kleurrijke bloemen en diepgroene struiken? Zorg dan voor de juiste verzorging. Zo geniet je ieder jaar weer van deze schitterende planten en bloemen. Het is belangrijk om ze hier wel een handje bij te helpen. 

  Lees meer
 • Grond verbeteren? Zo ga je aan de slag in de tuin

  De basis voor sterke, uitbundig bloeiende planten in je tuin, is een gezonde bodem. Doordat planten voeding uit de bodem halen, kan de bodem uitgeput raken. Maar ook kan het liggen aan de structuur van je grond.

  Lees meer
 • Je tuin bemesten? Zo ga je aan de slag!

  Net als jij en ik, hebben planten voeding nodig om te groeien. Maar waar begin je? En welke voeding geef je ze dan? We snappen dat je veel vragen hebt over het bemesten van de tuin. Om je een handje op weg te helpen delen we onze beste tips.

  Lees meer
Tuin problemen
 • Tuin problemen? Alles wat je moet weten

  Last van problemen in de border? Dat is flink balen! Helaas duiken er soms verschillende problemen op. Denk dan aan schimmelziekten en insecten, maar ook onkruid of mos kan de loop nemen in jouw border.

  Lees meer
 • Mos in de border? Verwijderen én voorkom het

  Tja, je bent niet de enige die last heeft van mos in de border. Hoewel mos er best gezellig kan uitzien, is het meestal niet de bedoeling dat het overal tussen je planten zit. Weten hoe de hark in de steel zit? We praten je graag bij over mos in de border.

  Lees meer
 • Onkruid in de border? Zo pak je het aan

  Last van onkruid in je mooie border? Balen... De plantjes die je zelf niet hebt geplant in de tuin zijn meestal ongewenst. Onkruid komt vaak spontaan aanwaaien en met een beetje regen en zon schiet het al snel de hoogte in. Tijd om in actie te komen! 

  Lees meer
 • Gebreksverschijnselen bij je plant? Dit is er aan de hand!

  Het komt regelmatig voor dat planten een gebrek aan mineralen of andere voedingsstoffen hebben. Dit is vaak goed zichtbaar aan het blad. Merk je dat het blad verkleurt? Ga dan op zoek naar de oplossing.  

  Lees meer
Tuinkalender per maand

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.