Alles weten over moestuinieren? | ECOstyle - duurzaam tuinieren – ECOstyle Belgium
Moestuin

Moestuin

Een moestuin is een stuk grond waar groenten, kruiden en fruit worden geteeld voor eigen consumptie. Moestuinieren wordt met de jaren steeds populairder, ben je op zoek naar bepaalde informatie over de moestuin? Je vindt alle artikelen hier!

Moestuin aanleggen
 • Moestuin aanleggen? Volg ons stappenplan

  Mini moestuintjes die je spaart bij de supermarkt, een restaurant met groenten uit eigen moestuin en een verticale moestuin op het balkon. Moestuinieren is nog nooit zo hip geweest en is niet meer weg te denken. 

  Lees meer
 • Bodem verbeteren in je moestuin? Wij hebben de oplossing

  Heb je last van mos, onkruid of kale plekken in je moestuin? Dan kan dit te maken hebben met een slechte bodemgezondheid. Zorg daarom voor een bodem in topconditie.

  Lees meer
Moestuin onderhouden
 • Moestuin bemesten? Dit is wat je moet weten

  Moestuinplantjes zijn vaak niet heel moeilijk om op te kweken. De een is wat makkelijker dan de ander, maar als je de aanwijzingen goed volgt lukt het vaak prima. Wil jij zeker zijn van een mooie, grote oogst? Dan is het belangrijk dat de gewassen te voeden.

  Lees meer
 • Moestuin zaaien, kweken en oogsten. Aan de slag!

  Heb jij het moestuinvirus te pakken? Wat leuk om te horen. Moestuinieren is niet moeilijk, maar een duidelijk plan is wel handig. Zorg dat je alle benodigdheden, van zaden tot mest, in huis hebt. Wij helpen je graag op weg!

  Lees meer
 • Groenten in de moestuin? Bemest ze voldoende

  Een moestuin hebben, het klinkt zo romantisch. Er komt veel bij kijken, maar moeilijk hoeft het niet te zijn. Een goede voorbereiding scheelt de helft, we helpen je graag op weg bij het verzorgen van jouw groentetuin.

  Lees meer
 • Fruit in de moestuin? Zorg voor de juiste voeding

  Fruit is een echte aanwinst in de moestuin. Voor veel fruitbomen heb je wel wat geduld nodig voordat je er van kan snoepen. Een aardbeienplant geeft daarentegen al snel vruchten, daar kun je al hetzelfde jaar van eten. 

  Lees meer
Moestuin problemen
 • Moestuin problemen? Alles wat je moet weten

  Last van problemen in de moestuin? Na al jouw harde werk baal je daar vast knap van. Denk bijvoorbeeld aan ziekten en insecten die jouw gewassen overnemen. Doe je hier niks aan? Dan betekent dit vaak niet veel goeds.

  Lees meer
 • Onkruid in de moestuin? Los het op met onze tips

  Zie jij planten in je moestuin die niets met groente of fruit te maken hebben? Grote kans dat dit onkruid is. Daar kom je het liefst zo snel mogelijk vanaf. Benieuwd naar de beste oplossingen? We hebben al onze tips voor je op een rijtje gezet.

  Lees meer
Moestuinkalender per maand

Moestuinkalender per maand

Heb je moestuin of wil je er een beginnen? Voor een optimale opbrengst is het belangrijk om op het juiste moment te zaaien. Met onze handige zaaikalender voor de moestuin is dat een fluitje van een cent!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.