Bodem verbeteren in de moestuin? Zo doe je dat | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Bodem verbeteren in je moestuin? Wij hebben de oplossing!

Bodem verbeteren in je moestuin? Wij hebben de oplossing!

Heb je last van mos, onkruid of kale plekken in je moestuin? Dan kan dit te maken hebben met een slechte bodemgezondheid. Zorg daarom voor een bodem in topconditie. Want alles wat je in de bodem stopt krijg je ook weer terug.

Moestuin verzorgen met ECOstyle

Bekijk alles voor moestuin 

Bekijk alles voor moestuin 

Een gezonde bodem

Een bodem is gezond als hij vol zit met leven. Zoals bacteriën en schimmels, nuttige insecten en algen en vergeet vooral de werkers van de bodem niet...ontelbare soorten wormen.

Allemaal dragen ze hun steentje bij in het omzetten van organisch afval (plantenresten) in waardevolle humus. Humus is verteerd organisch materiaal en houdt voedingstoffen en water vast. Om een gezonde bodem te krijgen en te houden moet je vaak wel een handje helpen. Dit doe je door je bodem de juiste producten te geven. 

Waarom moet ik de bodem verbeteren?

Een rijk bodemleven, met schimmels, bacteriën, insecten en wormen bepaalt voor een groot deel het succes van jouw moestuin. De structuur van de bodem speelt hierin een belangrijke rol zodat planten gemakkelijk voedingsstoffen en water kunnen opnemen. Vaak is de bodem bij bestaande moestuinen door de jaren heen verdicht. Of is het bij nieuwbouwwoningen door zware machines tijdens de bouw dichtgeslagen. Voeg onze organische MoestuinGrond toe aan je moestuin. Dit is een turfvrije bodemverbeteraar op basis van compost en kokosvezels. 

Andere veelvoorkomende oorzaken zijn niet of te weinig bemesting of een te zure bodem. Controleer of de zuurgraad (pH) van de grond goed is. De bodem verzuurt namelijk door de weersomstandigheden en bodemprocessen. In een te zure bodem nemen wortels geen voedingsstoffen op. Ook heeft dit een negatief effect op het bodemleven. Gebruik een handige pH-Bodemtest waarmee je de zuurtegraad eenvoudig meet. Moet je bijsturen? Strooi dan wat AZ-Kalk. Geef de bodem vervolgens ook de juiste voeding met Moestuinmest. De toegevoegde bacteriën zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.