Duurzaam ondernemen sinds 1967 💚 | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Duurzaam ondernemen: zo doet ECOstyle dat

Duurzaam ondernemen: zo doet ECOstyle dat

Wij geloven dat transparantie de weg naar vooruitgang is, en dat doen we met elkaar. Hier lees je hoe ECOstyle duurzaam onderneemt.

Onze missie: de wereld een stukje groener maken

Mensen zorgen al jaren voor verstoring in de natuur. Dit uit zich in uitputting van de bodem, ziektes en plagen bij planten. Niet alleen in de landbouw maar ook in onze eigen tuinen. De natuur heeft voor heel veel aspecten een oplossing om weer terug bij de oorsprong te komen. Maar hier heeft het wel onze hulp bij nodig. We vertellen hoe ECOstyle een handje helpt.

Met natuurlijke producten het verschil maken

Mensen zorgen al jaren voor verstoring in de natuur. Iets dat zich uit in uitputting van de bodem en ziektes en plagen bij dieren en planten. Niet alleen in de landbouw maar ook in onze tuinen en de gezondheid van onze huisdieren en ons vee. De natuur heeft voor heel veel aspecten een oplossing om weer terug bij de oorsprong te komen.

ECOstyle wil met zijn producten samen met gebruikers de natuurlijke processen ondersteunen en zo de natuur een handje helpen. Daarom ontwikkelen we al onze producten op basis van natuurlijke intelligentie en met biologisch afbreekbare werkzame stoffen met een natuurlijke oorsprong. Daarmee draagt u als ECOstyle gebruiker actief bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van bodem, plant en dier. 

Kennis delen om te informeren en inspireren

ECOstyle heeft 55+ jaar ervaring aan duurzaam tuinieren. We delen onze kennis over natuurlijke probleemoplossers zodat het voor iedereen steeds makkelijker wordt om verantwoorde productkeuzes te maken voor gezonde bodem, planten en dieren.

Hoe we dat doen? Door persoonlijk advies van onze technisch specialisten, accountmanagers en salesmedewerkers. Maar ook van goede productinformatie, promoties en demonstraties in winkels, bijeenkomsten voor professionals, webinars, kennisartikelen, nieuwsbrieven en instructievideo’s.

Betrokken duurzame partners

We kijken niet alleen naar continue verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering, ook onze leveranciers stimuleren we om dat te doen. Zo werken we samen aan het duurzamer maken van de gehele keten. Om deze beweging meetbaar te maken gebruiken we sinds 2014 de ECOstyle Code of Conduct: onze leverancierscode.

Met deze code committeren onze partners zich ten minste aan een basis niveau aan verantwoord omgaan met mens en milieu, en zijn verschillende ambitieniveaus aangegeven. Bijvoorbeeld op het gebied van het gebruik van duurzaam opgewekte energie, recycling, reductie van CO2 uitstoot, en optimalisatie van transportkilometers.

Goed werkgeverschap

Mensen maken de business. Daarom vinden we samenwerking, talent ontplooiing en sfeer in het team zo belangrijk. Alle ECOstyle collega’s kennen elkaar bij naam en naast hard werken, lunchen we samen en hebben we veel lol. De panden op het Ecomunitypark vormen een prettige werkomgeving. Dit draagt bij aan welzijn van onze mensen.

We vervullen graag vacatures in samenwerking met het UWV en de gemeente om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. En meestal hebben we 2 tot 4 stagiair(e)s van verschillende opleidingen die tijdelijk ons team versterken. Ook hebben we dagelijks zeer gewaardeerde collega’s van Dagbesteding Serafijn in ons magazijn aan het werk.

Verduurzamen van onze grondstoffen

ECOstyle hanteert een strikt beleid met betrekking tot producten en grondstoffen. We passen bijvoorbeeld alleen werkzame stoffen toe zoals ze ook in de natuur voorkomen. En deze moeten volledig biologisch afbreekbaar zijn en de ecologische processen niet verstoren.

Door de strenge ECOstyle toetsing zijn al onze gebruikers verzekerd van 100% natuurlijk werkzame producten. Waar mogelijk upcyclen we en kopen we grondstoffen uit afvalstromen om er nieuwe producten van te maken. Zo is onze AZ-Kalk als enige in Nederland afkomstig uit de reststroom van de waterwinning.

Duurzame kantoren en magazijnen

In 2016 werd ons magazijn uitgeroepen tot duurzaamste industriële gebouw van Europa! We zijn er trots op dat we een 5 Sterren Award van BREEAM hebben behaald. BREEAM is het internationale certificering systeem voor duurzame gebouwen en gebieden. Ook ons kantoor heeft de hoogste duurzaamheidsclassificatie. Hiermee verkleinen we de CO2 footprint van onze bedrijfshuisvesting zo veel mogelijk.

Het ECOstyle kantoor en magazijn zijn zo energiezuinig mogelijk gebouwd en zijn zelfvoorzienend in de benodigde energie. 

Voor het FSC hout is een natuurlijke wax gebruikt voor lange levensduur, verwarmen en koelen we met ondergrondse warmte-koude-opslag en bieden de gebruikte steenkorven nestelplaatsen voor kleine dieren. Verder zorgen het ontwerp, de gekozen materialen en kleuren dat de gebouwen passen in het Friese landschap.

Ondernemen met balans tussen economie en ecologie

We zijn gevestigd op een uniek natuurlijk bedrijventerrein van 17 hectare in Oosterwolde: Ecomunitypark. Hier ondernemen we met balans tussen economie en ecologie. Maar liefst 50% van het terrein is natuur (tegenover 5 tot 15% water en groen bij ‘gewone’ bedrijventerreinen).

Om onze gebouwen heen zie je geen strakke heggen, maar een beek, moeraspoelen en een natuurpark dat vrij toegankelijk is. Deze bijzondere locatie delen we met een grote (bio)diversiteit aan flora en fauna.

Duurzaamheidsstrategie 💚

Wil je meer weten over onze ambities op het gebied van duurzaamheid? Bekijk dan hier onze duurzaamheidsstrategie.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.