5 stappen voor herstellen geel en droog gazon | ECOstyle – ECOstyle Belgium

Dor, geel en droog gazon? Gazon herstellen in vijf stappen na droogte

Isabelle van Geenen26/06/2024
droog gazon

Wat is het warm en droog geweest de afgelopen tijd, hè. Deze combinatie is voor het gazon erg stressvol. Veel gazons zien er slecht uit en worden ontsierd door gele en dorre plekken. Gelukkig is er nog genoeg aan te doen. Het gazon kan zich nog goed herstellen voordat het herfst wordt. Benieuwd wat je moet doen om een geel gazon snel en adequaat op te lossen? We vertellen het je graag.


Tref je een droog, dor en geel gazon aan? Dat is natuurlijk niet leuk. Maar geen paniek, er is wat aan te doen. Wil je jouw gazon herstellen? Ga aan de slag met ons 5-stappenplan. Dan ziet het gras er snel weer supergezond uit.

#1 Verticuteer eerst het gazon

Door het gehavende gazon eerst licht te verticuteren haal je het dode gras weg. Ook belucht je de bovenste laag van de bodem. Hierdoor zit de bodem losser en kan nieuw graszaad makkelijker kiemen. Breng de hark of de machine maximaal 5 millimeter in de grond om optimaal resultaat te behalen. Zo verwijder je gemakkelijk het mos en onkruid. Begin eerst in de lengte en verticuteer vervolgens in de breedte.

#2 Het gazon doorzaaien

Kies voor graszaad dat sterk is en snel kiemt. Hierdoor zie je snel resultaat en zal het gazon snel weer dicht én groen zijn. Kies voor Graszaad-Herstel, dit graszaadmengsel is geschikt voor alle soorten gazons, zoals schaduw-, speel- en siergazons. Deze mix kiemt snel waardoor je gazon er snel weer fris en fruitig bijligt. Dit graszaad heeft een natuurlijke kleicoating waardoor vogels er minder snel van eten. Heb je nog Graszaad-Inzaai in huis? Dan kun je dit ook gebruiken.

graszaad inzaai

#3 Aandrukken

Na het doorzaaien van het gazon strooi je een dun laagje GazonGrond over het gras. GazonGrond is een hoogwaardige grondverbeteraar, verrijkt met een natuurlijke meststof die rijk is aan fosfaat en kalium. Dit zorgt een snelle ontkieming van het graszaad.

#4 Bemest het gras met Gazon-AZ+

Verzorg je gazon optimaal en geef het graszaad en de rest van het gazon een extra duwtje in de rug door de natuurlijke meststof Gazon-AZ+ te strooien. Het zorgt ervoor dat je gazon snel en mooi dichtgroeit en sterk de winter in gaat. Dat effect zie je volgend voorjaar zeker ook terug, wanneer je gazon veel beter tevoorschijn komt. Is het nog warm? Geen probleem, Gazon-AZ+ geeft geen verbranding, je kan het dus bij elk weertype strooien.

#5 Beregen het gazon

water sproeien

Hierna is het belangrijk om het gazon goed te beregenen. Houd het gazon de eerste vier weken goed vochtig. Zo help je de graszaadjes snel ontkiemen, want verdroogd graszaad ontkiemt namelijk niet meer.

Met deze vijf stappen heb je snel weer een prachtig groen gazon! Dit zie je ook volgend jaar terug aan de gezondheid van het gazon.

 

 

Toe aan nog meer groene content?

 • Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Lees meer 

 • Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Lees meer 

 • hortensia snoeien

  Hortensia snoeien: waarom, hoe en wanneer

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.