Makkelijke kamerplanten voor in huis? Lees onze top 10! | ECOstyle – ECOstyle Belgium

Makkelijke kamerplanten voor in huis? Dit is dé top 10!

Isabelle van Geenen05/07/2024
Makkelijke kamerplanten voor in huis? Dit is dé top 10!

Makkelijke kamerplanten, ideaal wanneer jouw groene vingers nog niet helemaal zijn ontwikkeld. Deze type planten kunnen namelijk wel tegen een stootje. Vergeet je een keer water te geven? No problemo! Krijgt hij iets te veel zon? Ook geen punt. Benieuwd wat onze top 10 makkelijke kamerplanten is? Dat lees je hieronder!


1. Zamioculcas

De Zamioculcas Zamiifolia oftewel ZZ plant staat met vlag en wimpel bovenaan dit lijstje van makkelijke kamerplanten. Deze plant maakt het allemaal niet zo uit. Hij gedijt prima in verschillende soorten licht en veel water heeft hij ook niet nodig. De Zamioculcas slaat namelijk water op in een soort knolletjes, hierdoor kan hij langere tijd zonder water. Zet je de ZZ plant op een lichte plek dan zul je wel zien dat hij een stuk sneller groeit.

2. Dracaena

Een andere makkelijke kamerplant is de Dracaena. Een oude vertrouwde in de woonkamer. Ze hebben weinig water nodig en groeien prima op een schaduwrijk plekje. Met zijn vrolijke uiterlijk trekt deze plant sowieso de aandacht in jouw huis.

3. Sansevieria

De vrouwentong, oftewel sansevieria's zijn woestijnplanten. Daardoor kunnen ze prima in de droogte overleven. Ook kunnen ze qua zonlicht een hele hoop hebben. Kortom: een plant met weinig eisen. Deze slimme plant slaat het water op in de dikke bladeren. Wie wat bewaard, die heeft wat! Geef de sansevieria daarom wel pas water als de aarde helemaal droog is. Zo voorkom je dat je te veel water geeft.

4. Cactus

Als er iemand tegen een stootje kan, dan is het wel de cactus. De ideale plant als je regelmatig vergeet om water te geven. De cactus is namelijk gewend aan een droog klimaat en slaat daarom ook een hoop water op. Geef ‘m lekker wat zon en eens per maand water en de cactus groeit lekker door op zijn eigen tempo. Om de cactus wat sneller te laten groeien in de lente en zomer, geef je elke twee weken PrikVoer.

5. Monstera Deliciosa

Ben je op zoek naar een makkelijke plant die er ook super tropisch uit ziet? Houd de monstera dan maar eens in de gaten! De gatenplant, zoals deze plant ook wel bekend staat, heeft niet zo veel water nodig en staat graag in de halfschaduw. Één ding is in ieder geval zeker: de monstera is een echte aanwinst voor in huis.

6. Epipremnum Aureum

Deze vrolijke hangplant tovert ieder hoekje om in een stukje groen geluk. Geef haar een plekje in de schaduw en af en toe een slok water en ze is meer dan tevreden. Heeft zij toch een beetje dorst? Geen punt. Dan laat ze dat snel genoeg merken door haar bladeren slap te laten hangen. Geef haar dan gewoon weer een scheut water, dan is ze is zo weer de oude. Als dat niet handig is, die plantenpraat!

7. Yucca

De yucca staat stevig met zijn stam in de grond. Nee hoor, deze makkelijke kamerplant laat niet zo snel met zich sollen. Veel water heeft ‘ie niet nodig, want daar slaat hij veel van op in zijn stam. Een zonnetje kan hij wel waarderen. Maar wat meer in de schaduw doet hij het ook prima, alleen zul je dan zien dat hij een stukje minder snel groeit.

8. Strelitzia

De Strelitzia is een prachtige groene kamerplant met groot blad. Het is de ideale kandidaat om binnen no-time een tropische sfeer in huis te halen. Qua verzorging heeft deze plant ook niet zo veel te eisen. Met zijn dikke wortels weet hij een hoop water op te slaan onder de grond. Ideaal als je dat wel eens vergeet. Zet de plant lekker in het zonnetje, dan groeit deze het best.

9. Ficus

De Ficus is een onwijs makkelijke kamerplant om te verzorgen. De Ficus heeft voldoende aan één keer water per week. Te veel water in één keer? Daar maak je deze plant niet zo blij mee. Geef de plant elke week een slokje GroenVoer in het groeiseizoen, dan merk je dat de plant snel nieuwe bladeren aanmaakt. Zet hem daarnaast op een zonnige plek, dan zal hij in je woonkamer blijven stralen.

10. Kentia palm

Lekker wild en groot. Dat is de Kentia palm! Een plant die jouw woonkamer gelijk in een jungle omtovert. Deze kamerplant staat het liefst op een plek met normaal daglicht en lust wekelijks wel een slokje water. Dit maakt de Kentia palm de ideale kandidaat als het gaat om makkelijke kamerplanten.

Makkelijke kamerplanten verzorgen?

Met deze top 10 ben je verzekerd van het in huis halen van een makkelijke kamerplant. Het fijne is dat ze niet zo veel eisen stellen als het gaat om standplaats en watergift. Geef jouw planten tussen de maanden maart en september regelmatig kamerplanten voeding, zoals GroenVoer. Dan blijven jouw planten in rap tempo nieuw blad aanmaken. Dan is die jungle toch opeens heel dichtbij.

Toe aan nog meer groene content?

 • Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Lees meer 

 • Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Lees meer 

 • hortensia snoeien

  Hortensia snoeien: waarom, hoe en wanneer

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.