Afgelopen week kleurde het geel in Geetbets | ECOstyle – ECOstyle Belgium

Afgelopen week kleurde het geel in Geetbets

Isabelle van Geenen26/06/2024
Afgelopen week kleurde het geel in Geetbets

In het historische kasteel van Hoen presenteerde ECOstyle haar historie, maar ook vooral haar visie op de toekomst en haar ambitieuze plannen aan een grote diversiteit van Belgische tuincentra en DIY winkels.


Het nieuwe ECOstyle

Onder de noemer ‘Het nieuwe ECOstyle’ nam zij geïnteresseerden mee ondergronds. Al meer dan 55 jaar werkt ECOstyle vanuit de kracht van de natuur – en dat begint in de bodem. Zij weet als geen ander dat een gezonde bodem zorgt voor gezonde weerbare planten. En omdat gezonde planten in een gezonde bodem meer biodiversiteit aantrekken en goed kunnen wortelen, zorgt dit vervolgens voor een gezondere planeet. Een planeet die biodivers is, maar ook waar water goed opgenomen kan worden door de bodem en waar in diezelfde bodem volop CO2 opgeslagen kan worden.

Als voorloper op het gebied van duurzaam tuinieren, wil ECOstyle de Belgische consument nog meer en beter gaan bedienen. Met ECOlogische producten die werken – dankzij de kracht van de natuur.

ECOstyle door de jaren heen

De laatste jaren heeft ECOstyle veel belangrijke innovaties gebracht. In de jaren 80 begon zij als eerste met het toevoegen van een effectieve mix van schimmels en bacteriën aan haar meststoffen, zodat de meststof maar ook grasmaaisel en ander organisch materiaal goed afgebroken kan worden in de bodem. Sinds 2003 voegde zij daar de bijzondere Mycorrhizae schimmel aan toe, die het wortelstelsel als het ware verlengt, zodat de plant meer voeding en vocht kan opnemen. 2016 was het een bijzonder jaar, omdat ECOstyle toen nog een vrij onbekend micro-organisme aan haar meststoffen toevoegde: de door haar gepatenteerde Protozoa. Deze zorgen ervoor dat de organische meststof al bij lagere temperaturen effectief is, en dat de biodiversiteit in de bodem optimaal wordt. En dit jaar, in 2023, is tenslotte het jaar van de stikstofbindende bacterie: een bacterie die vrij beschikbare stikstof uit de lucht, kan omzetten in voor de plant beschikbare voeding in de bodem. Op deze manier hoeft er minder stikstof op de tuin aangebracht te worden, maar wordt er gewerkt met wat er al is – weer een grote stap vooruit in de duurzame missie van ECOstyle.

ECOstyle werkt dus met innovaties uit haar eigen lab die zorgen voor gegarandeerde, langdurige effectiviteit. Met deze wetenschappelijk onderbouwde producten waar duurzaamheid en effectiviteit hand in hand gaan, hoopt zij de Belgische consument te overtuigen ook te kiezen voor duurzaam tuinieren. Tuinieren met de natuur – niet ertegen.

En dat kan ECOstyle niet alleen. Zij slaat graag de handen ineen met tuin- & DIY retailpartners in België om zo samen de consument te bedienen en duurzaam tuinieren tot standaard te maken.

Toe aan nog meer groene content?

 • Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Laurier snoeien? Dit is alles wat je daarover moet weten

  Lees meer 

 • Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Winterharde planten: deze soorten overleven de koude maanden

  Lees meer 

 • hortensia snoeien

  Hortensia snoeien: waarom, hoe en wanneer

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.