Klaver in het gazon bestrijden en voorkomen | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Last van klaver in het gazon? We helpen je er graag vanaf

Last van klaver in het gazon? We helpen je er graag vanaf

De één beschouwt het als onkruid, terwijl de ander het een mooi onderdeel van de tuin vindt. Hoe je de kaarten ook schudt… Klaver heb je liever niet in je gras. Leer alles over klaver en het bestrijden ervan.

Gazon onderhouden met ECOstyle

Bekijk alles voor gazon 

Bekijk alles voor gazon 

Wat is klaver in het gazon? ☘️

Klaver is werkelijk overal te vinden. In de berm, in weilanden en ook in het gazon. Klaver is zeer geschikt als voer voor dieren door het hoge eiwitgehalte. Maar, het kan ook een hardnekkig probleem vormen. Je herkent klaver aan het groene blad in trosjes van drie blaadjes. Oh en als je geluk hebt, dan zitten er vier aan…

In de zomermaanden bloeien klavers en zie je kleine bloemen aan de plant. Heb je de klaver niet zelf geplant? Oei, dat is geen goed teken. Jouw grond is dan arm aan stikstof, waardoor onkruid, zoals klaver, snel de overhand krijgt.

Klaver is een hardnekkig onkruid dat, heel knap, stikstof uit de lucht vist alsof het niets is. Uit de bodem heeft klaver de stikstof juist niet nodig. De klaver groeit op deze manier in rap tempo door en overwoekert jouw gras. Ook overleeft klaver de wintermaanden waardoor het lastig de bestrijden is.

Hoe verwijder je klaver uit het gazon?

Wil je van de klaver af? Ga vooral niet gelijk aan de slag met chemische middeltjes want dit tast de bodem alleen maar aan.

Wil je het klaverprobleem aanpakken in jouw gazon? Strooi dan Bloedmeel op de klaverplekken. Dit is een speciale stikstofmest om snel de bodem aan te vullen.

Klaver kan daar niet tegen, het gras heeft het juist graag. Na een poosje verdwijnt klaver als sneeuw voor de zon en het gras groeit weer vrolijk verder.

Zo voorkom je klaver in jouw gazon

Door de oorzaak weg te nemen, los je ook het probleem op. Klinkt logisch, toch? Zorg daarom dat het stikstofgehalte van jouw gazon op peil is en dat ook blijft. Gebruik Bloedmeel voor het aanvullen van het tekort aan stikstof en gebruik Gazon-AZ+ voor het op peil houden van het stikstofgehalte. Hierdoor heeft klaver geen schijn van kans.

Jouw gazon is weer helemaal in kannen en kruiken. Naast het verwijderen van klaver moet er nog meer gedaan worden. Om dit gemakkelijk te maken hebben we een handig stappenplan voor je. Hier wordt in vier stappen uitgelegd hoe je jouw gazon onderhoudt.

4-stappenplan voor een groen gazon

Bij het onderhoud van je gazon zijn vier stappen belangrijk: verticuteren, inzaaien, kalk strooien en bemesten.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.