Gazon onderhoud in 1 dag 🌱 In 4 simpele stappen een groen gazon – ECOstyle Belgium

Alles over gazon onderhouden 🌱

Een gazon heeft liefde en aandacht nodig. Na de winter kan het gras vaak wel een oppepper gebruiken in de vorm van gazon onderhoud. Gelukkig kun je onze producten allemaal op 1 dag gebruiken, dat scheelt een hoop tijd. Doordat onze kalk bindt met het zuur in de grond en niet uitspoelt, kan deze tegelijk worden gebruikt met onze organische meststof. Een prachtig gazon gegarandeerd!

Handig gazon stappenplan

In 4 stappen een groen gazon zonder mos? Met ECOstyle kan dit binnen 1 dag! Wij helpen je van A tot Z. Je vindt hieronder een handig stappenplan waarin je in één oogopslag ziet wat je moet doen. Heb je advies nodig of kom je er niet helemaal uit? Onze specialisten helpen je graag verder.

Gazon onderhoud stappenplan ✅

Zo geef je jouw gazon een boost in 4 simpele stappen

 • Verticuteren

  Verticuteren is een manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen. Deze laag bestaat uit mossen, dode grassen en ander organisch materiaal wat het gras verstik

  Lees alles over verticuteren
 • Zaaien

  Mede door te verticuteren en het verwijderen van vilt en mos kunnen kale plekken ontstaan. Geen paniek, kale plekken zijn gemakkelijk te herstellen met Graszaad-Herstel en SowEazy Herstel.

  Lees alles over kale plekken zaaien
 • Kalken

  Mos en ander onkruid komen snel omhoog. Deze planten houden namelijk van een zure grond, gras niet. AZ-Kalk maakt de grond minder zuur. Het gras kan haar voedingsstoffen zo beter opnemen.

  Lees alles over kalken
 • Bemesten

  Door te bemesten geef je het gazon de voedingsstoffen die het nodig heeft. Met Gazon-AZ+ wordt je gazon weerbaar, sterk en diepgroen. Gazon-AZ+ bevat goede schimmels en bacteriën, deze zorgen voor een dichte grasmat.

  Lees alles over bemesten

Gazon onderhoud in 1 dag

Stap 1: Verticuteren

Verticuteren is een manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen. Deze laag bestaat uit mossen, dode grassen en ander organisch materiaal wat het gras verstikt. Door te verticuteren geef je het gras meer adem ruimte om zich goed te ontwikkelen, het gras groeit daardoor beter. Heb je geen viltlaag? Dan kun je deze stap overslaan en direct naar stap 2.

Stap 2: Zaaien

Mede door te verticuteren en het verwijderen van vilt en mos kunnen kale plekken ontstaan. Geen paniek, kale plekken zijn gemakkelijk te herstellen met Graszaad-Herstel of SowEazy Herstel. Deze producten zijn toepasbaar op elk type gazon en kiemt razendsnel!

Doordat AZ-Kalk direct werkt kun je alle stappen in één dag uitvoeren. Dat scheelt een hoop tijd!

Stap 3: Kalken

Mos en ander onkruid knokken zich snel omhoog. Deze planten houden namelijk van een flink zure grond, gras niet. AZ-Kalk maakt de grond minder zuur. Gras kan in een minder zure grond haar voedingsstoffen beter opnemen. Zo kan het beter dichtgroeien tot een sterke groene grasmat.

Stap 4: Bemesten

Door te bemesten geef je het gazon de voedingsstoffen die het nodig heeft. Met Gazon-AZ+ wordt je gazon weerbaar, sterk en diepgroen. Gazon-AZ+ bevat goede schimmels en bacteriën, deze zorgen voor een dichte grasmaten geven onkruid en mos geen kans om te groeien.

Kan je kalk en mest op 1 dag gebruiken?

Doordat onze AZ-Kalk de unieke eigenschap heeft om te binden met het water in de bodem spoelt onze kalk niet uit. De bodem gebruikt de kalk die het nodig heeft, de rest blijft liggen totdat deze weer nodig is. Je hoeft dus niet te wachten totdat de kalk zijn werk heeft gedaan voordat je gaat bemesten. Hierdoor kun je kalken en bemesten op 1 dag. 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.