Aan de slag in de moestuin? Lees onze tips | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Aan de slag in de moestuin? We geven je 4 handige tips

Aan de slag in de moestuin? We geven je 4 handige tips

Je hebt een moestuin en natuurlijk wil je daar alles uithalen wat erin zit. Hoe zorg je ervoor dat je een vruchtbare moestuin opbouwt, zodat je er jaren plezier van hebt? Lees deze 4 onmisbare tips.

Moestuinieren als een expert met ECOstyle

Bekijk alles voor moestuin 

Bekijk alles voor moestuin 

Een succesvolle moestuin 🍅

Je eigen groenten- en kruidentuin. Het is natuurlijk een romantisch idee. Toch strandt het vaak al na een eerste mislukte poging. Het is vaak toch meer werk dan van tevoren werd gedacht. Lees deze 4 moestuintips en wordt een pro in moestuinieren!

Tip 1: Bedenk wat je in je moestuin wilt hebben

Om een moestuin te beginnen, ga je eerst voor jezelf bedenken welke gewassen je wilt hebben. Makkelijke gewassen zijn bijvoorbeeld wortelen, uien, tomaten, courgettes, slasoorten en boontjes. Voor een kleine moestuin kan je het beste ongeveer 10 m2 reserveren op een zonnige plek een beetje uit de wind.

Maak bijvoorbeeld een tekening van de plek en verwerk de gewassen in hokjes. Je kunt dan jaarrond eten uit je eigen moestuin voor een gezin van 4 mensen.

Tip 2: Maak je grond moestuin-klaar

Een goed begin voor je moestuin: zorg dat je grond klaar is door MoestuinGrond te storten en de bodem te verbeteren met Lavameel. MoestuinGrond van ECOstyle bevat kokosvezels die graag water vasthouden. Dit is duurzaam en ecologisch verantwoord omdat er geen natuur wordt afgegraven. Zorg ervoor dat je de grond niet spit, maar licht woelt. Dit om te voorkomen dat je alle bodemleven in de war maakt.

Tip 3: Moestuinzaden voorzaaien

Wanneer je weet welke gewassen je wilt laten groeien in je eigen moestuin, dan ga je ze voorzaaien in kleine bakjes op een lichte en warme plek in huis.

Veel zadenleveranciers hebben speciale moestuinkalenders die je kunt gebruiken om je groente, fruit en kruiden op de juiste plek en op het juiste moment te zaaien en oogsten. Kies altijd voor biologische en GMO-vrije zaden voor de beste kwaliteit en meest gezonde groente, fruit en kruiden.

Tip 4: Moestuin bemesten, en dat 2 of 3x per jaar

Heb je je moestuinplantjes in de tuin geplaatst? Dan is het tijd om ze te onderhouden met Moestuinmest van ECOstyle. Wist je dat Moestuinmest volledig plantaardig is?

Ze zeggen wel ‘Je bent wat je eet’. Als je ervoor zorgt dat je je bodem goed voedt, dan zorgt de bodem voor goede voeding. Dat is natuurlijk een leuk moestuinweetje. Dus wil je voedzame groente en fruit? Dan bemest je jouw planten met ECOstyle.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.