Duurzame productinnovaties - ECOstyle 🌱 – ECOstyle Belgium
Productinnovaties van ECOstyle

Productinnovaties van ECOstyle

Bij ECOstyle zijn we continu in beweging. Door het bundelen van onze kennis, inzicht in markttrends en veranderingen in consumentengedrag, ontwikkelen we oplossingen vanuit de kracht van de natuur. Lees snel verder voor een aantal bijzondere innovaties.

De slimme opruimers in de grond

De meststoffen van ECOstyle bevatten een zeer hoge hoeveelheid protozoa. Dat zijn eencellige organismen die een belangrijke, sturende rol in de bodem. Je kunt het vergelijken met leeuwen op de savanne. Protozoa eten niet-actieve bacteriën op en laten nuttige bacteriën beter hun werk doen. Hierdoor wordt onze meststof, zelfs bij lage bodemtemperaturen vanaf 5 °C in het voorjaar effectief.

Schimmels als wortelversterkers

Schimmels verbeteren het wortelstelsel, waardoor de plant meer water en voedingsstoffen opneemt. RhizaMax, ook wel Mycorrhiza genoemd is een schimmelsoort die de wortels van planten versterkt en verlengd. Door deze toevoeging in onze meststoffen, kunnen planten makkelijker water opnemen en hoef je minder vaak te te sproeien in de tuin.

Beter goed geleend dan slecht gejat

De natuur werkt van haarzelf heel slim en effectief! Daarom gebruiken we de beste ideeën uit de natuur om menselijke toepassingen duurzamer te maken. Dit heet biomimicry. Die natuurlijke intelligentie stoppen we in doosjes, flessen of zakken. Op die manier zetten consumenten en professionals steeds makkelijker de natuurlijke principes in om een gezonde tuin te krijgen en te behouden.

Afvalstroom wordt grondstof

Mos in een gazon wordt vaak veroorzaakt door een onderbroken natuurlijke kringloop. De bodem wordt daardoor steeds zuurder. Mos houdt van een zuurdere bodem en verdringt het gras. Onze AZ-kalk corrigeert de zuurgraad op een groene manier. Deze kalk is echter uniek. In plaats van afgegraven natuurlijke kalkgroeves, is AZ-Kalk een restproduct uit de waterwinning. De kalk is daarmee CO2 neutraal. Bovendien krijgt ‘afval’ op deze manier een nieuwe bestemming. ECOstyle heeft de exclusiviteit op deze kalk vorm. Een mooi voorbeeld van circulaire economie.

De groene fles

Als eerste is ECOstyle in de tuinbranche overgestapt op circulaire flacons gemaakt van gerecycled kunststof. Deze fles is levert een CO2 reductie op van 75% en een besparing van 95% op fossiele grondstoffen. Naast onze flessen zijn de folies voor onze meststoffen ook van deels gerecycleerde grondstoffen. Op die manier blijven we duurzaamheid in al onze producten doorvoeren.

Nuttige insecten als bestrijding

ECOstyle is al meer dan 15 jaar marktleider in de retailmarkt met de natuurlijke vijanden. Veel plagen kunnen in de tuin bestreden worden met andere insecten. Op die manier zijn geen bestrijdingsmiddelen nodig en laat je de natuur daadwerkelijk het werkt doen. Denk aan kleine aaltjes tegen engerlingen en emelten, sluipwespen tegen eitjes van motten en lieveheersbeestjes tegen bladluizen. Er zijn inmiddels oplossingen voor meer dan 25 plagen in de tuin.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.