Last van bloedluis? Zo kom je er snel vanaf | ECOstyle ūüźď – ECOstyle Belgium
Last van bloedluis? Zo kom je er snel en effectief vanaf!

Last van bloedluis? Zo kom je er snel en effectief vanaf!

Heb je een vogel- of kippenhok vol met bloedluizen? Dat kan voor veel problemen zorgen. Kom daarom snel in actie door natuurlijke vijanden van de bloedluis in te zetten. Zo bestrijd je bloedluizen effectief en volledig natuurlijk.

Plagen natuurlijk bestrijden met ECOstyle

Bekijk alle natuurlijke vijanden 

Bekijk alle natuurlijke vijanden 

Last van bloedluis

Bloedluis geeft kippen stress, zorgt voor verenpikken, roodheid en irritatie van de huid. Bij reptielen is de bloedmijt een potenti√ęle‚ÄĮoverbrenger van ziektes, waardoor een reptiel snel verzwakt raakt. Bestrijd bloedluis daarom tijdig en duurzaam.

Bloedluis bij dieren

Bloedluis is geen luis, maar een mijt. Ze staan ook wel bekend als rode vogelmijt, kippenmijt of rode mijt en komen veel voor bij gevogelte, ook reptielen hebben last van de bloedmijt. 

Het beestje is minder dan 1 mm groot en rood van kleur wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed. Overdag houden ze zich schuil in kieren en spleten, onder zitstokken of voerbakken en in het strooisel. ’s Nachts komt de bloedluis uit zijn schuilplaats en voedt zich met het bloed van slapende dieren. Bloedluizen zorgen bij hoge temperaturen voor veel overlast. Het vrouwtje legt in haar 1-2 maanden durende leven zo’n 2500 eitjes. Een plaag is dan ook snel ontstaan.

De natuurlijke vijand van de bloedluis

Roofmijt is een natuurlijke vijand van de bloedluis en zoekt hem op in kieren, hoeken en gaten. Hij leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode honderden bloedluizen. Wanneer je deze inzet in de juiste toepassingsperiode (van april tot september) ben je snel van je plaag af. 

Tips om bloedluizen te voorkomen

  • Voorkom bloedluizen door het hok regelmatig¬†nat te reinigen¬†en¬†kit¬†naden en kieren¬†goed¬†dicht.
  • Monteer een oliebadje onder de zitstokken van kippen. De bloedluizen kunnen niet bij de kippen komen en gaan dood in het oliebadje.¬†

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.