Muggen bestrijden en verjagen in huis | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Muggen bestrijden en verjagen in huis? Dat doe je met deze tips

Muggen bestrijden en verjagen in huis? Dat doe je met deze tips

Lopen de rillingen al over je rug bij het idee van muggen in huis? Wil je eens afkomen van die irritante muggen? Snappen we, niemand zit erop te wachten. Hoewel het hele nuttige beestjes zijn is niet iedereen ervan gediend. Weten hoe je muggen best bestrijdt en verjaagt? We geven je onze tips.

Vliegen bestrijden en verjagen met ECOstyle

Bekijk alles tegen vliegen 

Bekijk alles tegen vliegen 

Hoe ontstaat een muggenplaag?

Muggen geven al gauw overlast. Heb je de laatste tijd wel erg veel last van muggen? Dan kan dit komen doordat je in de buurt woont van stilstaand water. Dat kan een vijver, slootje of regenton zijn. Maar check ook zeker of je een verstopte dakgoot of volgelopen bloembak hebt. Hier leggen muggen hun eitjes in waardoor een plaag in jouw huis of tuin ontstaat.

Zijn muggen schadelijk in huis?

Gelukkig kunnen muggensteken in Nederland ook geen kwaad. Sinds de uitroeiing van malaria in de jaren 60, dragen muggen in Belgie geen ziekten meer over.

Waar kom je muggen tegen?

Zzzoemende muggen, ze staan in de zomer met stip op nummer één als meest irritante insecten. Horren, muggenspray, klamboes, het maakt allemaal niks uit. Deze gevleugelde gasten weten altijd weer dicht bij je te komen. Maar waarom eigenlijk? Muggen komen af op het kooldioxide als je ademt en op je lichaamsgeuren. Die geuren verschillen per mens, dit is de reden waarom de ene persoon helemaal lek wordt geprikt en de ander nergens last van heeft.

Waarom brengen muggen overlast?

Hoe muggen overlast brengen, is vaak wel duidelijk: door te steken. In Nederland komen zo’n 35 muggensoorten voor waarvan slechts een klein deel steekt. Wist je trouwens dat alleen de vrouwtjes steken? Zij hebben het bloed namelijk nodig om hun eitjes te laten rijpen. Helaas zijn er veel mensen allergisch voor de muggensteken waardoor er flinke, jeukende bulten ontstaan.

Muggen bestrijden doe je zo

Heb je last van muggen in huis, bah! Deze vervelende bloedzuigers maken je het leven behoorlijk zuur. Eén mug kan je al flink uit de slaap houden. Probeer muggen in eerste instantie te weren, als dat niet lukt dan kun je ze verjagen.

  • Kijk of er stilstaande waterplasjes rondom huis zijn. Is hier iets aan te doen? Verhelp dit dan. 
  • Gebruik horren om muggen buiten te houden en hang een klamboe op om muggen op afstand te houden tijdens het slapen.
  • Verjaag muggen met ultrasoon geluid van de Mosquito free. Het apparaatje verspreidt een zeer hoog geluid dat mannelijke muggen nabootst, hierdoor gaan de vrouwelijke muggen op de vlucht. Het zijn ook de vrouwtjes die prikken en overlast veroorzaken. Vrouwelijke muggen ontwijken de mannetjes namelijk na het paren. Mannetjes muggen worden niet verjaagd, maar dit zijn ook niet de muggen die prikken.
  • Gebruik onze Mosquito Free Blue, deze muggenstekker trekt muggen aan door het blauwe licht waarna ze verbranden.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.