Witte vlieg bestrijden? Zo kom je er snel vanaf | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Last van witte vliegen? Zo pak je het aan

Last van witte vliegen? Zo pak je het aan

Witte vliegen zijn verre van ideaal om op je planten te hebben. Het zijn verre neven van bladluizen en brengen veel schade aan. Heb je last van witte vlieg en wil je deze bestrijden? We vertellen hoe je dit effectief aanpakt.

Witte vlieg bestrijden met ECOstyle

Bekijk alles tegen vliegen 

Bekijk alles tegen vliegen 

Witte vliegen op je planten?

Witte vliegen zijn plaaginsecten van veel groente en fruitgewassen maar ook van sierplanten in met name kassen. Net als bladluizen zuigen ze aan de sapstroom van de plant. Hierdoor ontstaan er gele vlekjes op het blad. Ze leven met name aan de onderkant van het blad maar vliegen massaal op wanneer je het blad aanraakt.

De plant verliest hierdoor waardevolle voedingsstoffen waardoor de plant niet meer goed groeit en de gezondheid verzwakt. Daarnaast scheiden daarnaast ook honingdauw uit waarop schimmels als roetdauw kunnen groeien.

Wat te doen tegen witte vlieg?

Witte vlieg bestrijden

Heb je last van witte vlieg en wil je hier vanaf? Dan zijn daar een aantal methoden voor, hieronder vertellen we hoe je witte vlieg kan bestrijden:

  1. Verwijderen: Als je een klein aantal witte vliegen opmerkt, kun je proberen ze handmatig te verwijderen door de bladeren af te nemen met een zachte doek of ze voorzichtig af te spoelen met water. Dit kan helpen om de plaag onder controle te houden.
  2. Natuurlijke vijanden: Sluipwespen voeden zich met witte vliegen. Door deze in te zetten zorg je dat de populatie zal verminderen. Dit kan worden bereikt door het planten van bloemen en kruiden die deze nuttige insecten aantrekken.
  3. Spray: Heb je een erge plaag? Dan kunnen sprays een oplossing bieden. Savo-Net Spray is een contactmiddel dat je planten beschermt tegen witte vlieg. Zorg ervoor dat je de plaag goed raakt, voor het beste effect.

Witte vlieg voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Controleer nieuwe planten daarom altijd grondig voordat je ze in je tuin of huis plaatst, om er zeker van te zijn dat ze geen witte vliegplagen met zich meebrengen.

Houd ook je planten daarnaast ook vitaal en gezond door ze regelmatig plantenvoeding te geven en voldoende water te geven. Wanneer je planten sterk zijn kunnen ze zich namelijk beter verweren tegen plagen van buitenaf. 

Snel van witte vlieg af op je tuin- of kamerplanten

De aanwezigheid van witte vliegen kan een echte uitdaging vormen. Het is belangrijk om snel te handelen zodra je tekenen van een plaag opmerkt, om verdere problemen te voorkomen. Hoe kleiner de plaag, hoe makkelijker deze te bestrijden is. 

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.