Mos verwijderen van tegels? Zo doe je dat | ECOstyle – ECOstyle Belgium

Last van mos op je terras? Mos verwijderen van tegels doe je zo

Tekenen van mos tussen je terrastegels? Dat is knap vervelend. Wij leren je hoe je hier vanaf komt!

Mos en groene aanslag bestrijden met ECOstyle

Mos verwijderen van tegels

Een veel voorkomende vorm van onkruid is mos. Groene aanslag ontstaat op donkere en vochtige plekken op het terras. Blijft groene aanslag liggen dan groeien daar geregeld algen en mossen op. Mossen houden vocht langer vast, waardoor de problemen bij het terras alleen maar groter worden. Belangrijk dus om mos tussen de tegels te bestrijden. Probeer allereerst het mos weg te spuiten met een hogedrukreiniger. Gebruik vervolgens Ultima Quick om het overige mos te verwijderen.

Hoe ontstaat mos?

Mos is in feite een verzameling van hele kleine plantjes die dicht op elkaar gegroeid zitten. Mos ontstaat normaal gesproken na een regenachtige periode met weinig zon. Tegels krijgen niet voldoende tijd om uit te drogen en dat geeft mos en algen de ruimte om zich te vormen.

Met name terrassen met veel groen en schaduw hebben last van mos. ECOstyle biedt je een effectieve én duurzame manier om mos te bestrijden.

Effectief mos van tegels verwijderen

Mos verwijderen doe je het liefste op een manier waarop je het tuinleven verder zo weinig mogelijk aantast. Gebruik daarom Ultima Quick, welke natuurlijke, plantaardige vetzuren bevat.

Ultima Quick is een contactmiddel en is daarom snel effectief. Pas op met overdosering, want dit kan leiden tot een witte waas op bijvoorbeeld natuurtegels (deze verdwijnt binnen beperkte tijd). Bij poreuze en getrommelde steensoorten eerst op een klein hoekje testen, de witte waas kan niet wegtrekken maar trekt in deze stenen (poreus).

Zorg dat het buiten in ieder geval boven de 10°C is. Kijk ook uit met het aanbrengen van het product op planten om je terras heen.

Chloor of azijn gebruiken tegen mos ❌

Het allerslechtste wat je kunt doen ter bestrijding van mos, is het gebruiken van chloor en azijn. Hiermee maak je meer kapot dan je lief is. Onder jouw terras en eromheen speelt zich namelijk een belangrijk bodemleven af, wat zorgt voor de biodiversiteit in jouw tuin.

Een duurzame en 100% natuurlijke oplossing is Ultima Quick van ECOstyle. Dit product bestaat in de basis namelijk uit de organische vetzuur pelargonzuur. Pelargonzuur is van plantaardige oorsprong. De stof is bijvoorbeeld van nature al aanwezig in geraniums. Ook is het geschikt voor het bestrijden van distels, paardenbloem, netels, kweekgras, breedbladige onkruiden, mos en algen.

Mos voorkomen op balkon en terras

  1. Mos ontstaat zodra er veel regenval is en weinig zonlicht. De meest effectieve manier is dus: zoveel mogelijk zonlicht, en zo weinig mogelijk vocht. Logischerwijs kun je daar niet altijd iets aan doen.
  2. Water blijft vaak liggen op tegels die wat ingezakt zijn. Zodra je ziet dat sommige tegels lager liggen dan anderen, is het raadzaam om deze op te hogen. Zo kan het water minder makkelijk blijven liggen en drogen je tegels dus sneller op.
  3. Ook onkruid is bevorderlijk voor het vasthouden van vocht op en tussen je tegels. Maak je terras dus regelmatig onkruidvrij.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.