Potgrond voor terras en balkon | ECOstyle - Duurzaam tuinieren – ECOstyle Belgium
Tijd om je planten te verpotten? Wij helpen je graag een handje!

Tijd om je planten te verpotten? Wij helpen je graag een handje!

Om de planten op jouw terras of balkon in stevig tempo door te laten groeien is het belangrijk dat je ze op tijd verpot. Hoe je dit het best kan aanpakken lees je in het handige stappenplan dat we voor je hebben gemaakt.

Turfvrije potgrond en tuinaarde van ECOstyle

Shop alle potgronden 

Shop alle potgronden 

Potgrond voor terras & balkon

Om de planten op je terras en balkon goed te laten groeien is het raadzaam om ze te verpotten en regelmatig voeding te geven. ECOstyle biedt jou 100% natuurlijke producten voor gezonde en groene planten. 

Wanneer moet ik mijn plant verpotten?

Een plant is aan verpotten toe wanneer de wortels boven de grond uitkomen en de bladeren lelijk worden. De beste tijd om een terras- of balkonplant te verpotten is het voorjaar. De plant heeft dan voldoende tijd om zich te herstellen. Door het verpotten, vaak in een grotere pot, stimuleer je de groei.

Hoe verpot je een plant?

Om je een handje op weg te helpen met het oppotten verpotten van je planten hebben we een handig stappenplan gemaakt. Komt 'ie:

  1. Neem bij het verpotten een pot die 20% groter is dan waar de plant uitkomt. Hierdoor hebben de wortels alle ruimte om te groeien.
  2. Vul de pot gedeeltelijk met potgrond en plaats je plant in de pot en voeg potgrondtoe. Dit bevat voor 3 maanden voeding.
  3. Vul de pot verder aan met potgrond en geef hem daarna ruim voldoende water.
  4. Sluit de zak met potgrond goed af.

Dit zijn de voordelen van goede potgrond

De basis voor je balkon- en terrasplant is een goede potgrond. Een goede potgrond zorgt ervoor dat jouw plant goed kan wortelen en groeien. Potgronden van ECOstyle zijn veenvrij. Dat doen we omdat bij het afgraven van turf kwetsbare natuurgebieden verloren gaan en er een grote hoeveelheid CO2 vrijkomt. ECOstyle gebruikt voor haar potgronden o.a. gecomposteerde kokosvezels. Deze sponsachtige vezels maken de potgrond luchtig en rul. Hierdoor worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden en kun je tot 50% minder water geven.

De luchtige structuur van de potgrond en de toegevoegde meststoffen zorgt eveneens voor een goede wortelgroei en rijke bloei. En, je houdt altijd schone handen bij het planten of verpotten.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.