Climate & Care: bescherm planten tegen het weer | ECOstyle – ECOstyle Belgium
Climate & Care: bescherm gevoelige planten tegen vorst, hitte en droogte

Climate & Care: bescherm gevoelige planten tegen vorst, hitte en droogte

We krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden, zoals flinke regenbuien of extreme hitte. Met de Climate & Care producten van ECOstyle kun je jouw planten beter beschermen tegen deze invloeden.

Planten beschermen met afdekmateriaal van ECOstyle

Bekijk alle afdekmaterialen 

Bekijk alle afdekmaterialen 

Wat is Climate & Care?

Planten houden niet van temperatuurschommelingen. Daarom is het in de winter extra belangrijk om je planten op een constante temperatuur te houden. Dit kun je doen met de Climate & Care afdekmaterialen. Maar ook tropische zomers met hoge temperaturen en lange periodes van droogte worden steeds normaler in Nederland. Met de Climate & Care afdekmaterialen kun je de bodem en je planten afdekken. Zo behoud je gezonde planten.

Het assortiment bevat verschillende producten gemaakt van natuurlijke materialen van hoogwaardige kwaliteit. Zo is er voor iedere wens een gepaste oplossing. De materialen hebben specifieke voordelen per type, hieronder leggen we ze beknopt uit. 

Kokosvezels

  • houdt vocht goed vast 
  • voorkomt erosie 
  • weert onkruid  

Schapenwol

  • hoge isolatiewaarde
  • flexibel
  • weert slakken en onkruid

Jute

  • vocht- en luchtdoorlatend 
  • extreem sterk en flexibel 
  • weert knaagdieren en onkruid

Beschermingshoezen

Met de jute afdekhoes bescherm je de kronen van vorstgevoelige en bladverliezende planten en bomen, waardoor je ze een optimale bescherming biedt tegen de barre weersomstandigheden. Deze hoogwaardige afdekhoes is gemaakt van duurzaam jute materiaal, dat zowel ademend als isolerend is. Hierdoor blijven de planten en bomen beschermd tegen de kou, ijzige wind en de felle zon. Daarnaast zorgt de jute afdekhoes voor een natuurlijke uitstraling in de tuin.

Afdekmatten

De beschermingsmatten zijn zet je perfect in bij bomen, potplanten en moestuinplanten. Vooral met extreme weersomstandigheden. De matten bieden een betrouwbare beschermende laag die de planten beschermt tegen hitte, droogte, vorst, regen en wind.

Bovendien kun je ook de bodem afdekken met de matten, waardoor onkruidgroei wordt verminderd en vocht wordt vastgehouden. Dit bevordert niet alleen de gezonde groei van de planten, maar bespaart ook tijd en energie. Ook kun je de composthoop met de mat bedekken, zo wordt de warmte vastgehouden en wordt het composteringsproces versneld. Kies uit onze selectie beschermingsmatten van jute of wol.

Kokosschijven

Met de kokos bodembeschermer bescherm je je planten niet alleen tegen vorst in de winter en hitte en onkruid in de zomer, maar je creëert ook een ideale omgeving voor hun groei en bloei. De kokosbeschermer vormt een isolerende laag die de planten beschermt tegen extreme temperaturen en voorkomt dat onkruid hun groei belemmert. Bovendien heeft de kokosbeschermer de unieke eigenschap om vocht vast te houden, waardoor je planten minder vaak water nodig hebben. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar draag je ook bij aan een duurzamere tuin. De kokosschijven zijn er in verschillende maten, zo past er altijd wel een in jouw pot. 

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.