Tuinafscheidingen maken met ECO-Bordure | ECOstyle – ECOstyle Belgium
ECO-Bordure: een duurzame borderrand, moestuin- of compostbak

ECO-Bordure: een duurzame borderrand, moestuin- of compostbak

Gebruik wat anderen weggooien en ga aan de slag met onze prachtige, gerecyclede afscheidingen voor in jouw tuin. Te gebruiken als borderrand, moestuin- of compostbak. Benieuwd hoe je aan de slag gaat met ECO-Bordure? Dat lees je hier.

Tuin creëeren met ECOstyle

Bekijk alle tuinafscheidingen 

Bekijk alle tuinafscheidingen 

ECO-Bordure tuinafscheidingen

ECO-Bordure is een productlijn van ECOstyle voor verschillende afscheidingen in jouw tuin. De producten geven je de ruimte en vrijheid om je tuin geheel naar wens vorm te geven. Zo creëer je gemakkelijk en snel een stijlvolle border, moestuin- of compostbak op een duurzame manier.  

Elk product is gemaakt 100% gerecycled materiaal en is ook weer volledig recyclebaar. Het materiaal heeft geen onderhoud nodig, heeft een zeer lange levensduur en is zeer gemakkelijk te plaatsen. Of je nu een prachtig afgewerkte tuin met duurzame afscheidingen wilt, je eigen eten wilt verbouwen in je moestuin of zelf wilt composteren. Het is allemaal binnen handbereik met de producten van ECO-Bordure.  

Dit kun je maken met ECO-Bordure
  • Borderrand

    Wil je een strakke of glooiende borderrand om je gazon te scheiden van de border? Alles is mogelijk.

    Bekijk borderrand
  • Moestuinbak

    Een eigen moestuin is binnen handbereik. Leg er snel én gemakkelijk een aan met ECO-Bordure.

    Bekijk moestuinbak
  • Compostbak

    Jouw huis-, tuin- en keukenafval recyclen? Ga aan de slag met composteren.

    Bekijk compostbak

Borderrand maken

  1. Bepaal waar de ECO-Bordure afboording moet komen en maak een gleuf, gebruik hiervoor een schep. Maak de gleuf eventueel wat breder door je handen te gebruiken.
  2. Zaag de borderrand eventueel af op de gewenste lengte.
  3. Plaats de borderrand in de gleuf en sla hem zacht vast met een rubberen hamer. Kijk of de borderrand waterpas ligt en corrigeer als dit nodig is.
  4. Bevestig de afboording aan de picketpaaltjes, om hem te verstevigen. Gebruik hiervoor schroefjes van maximaal 1,1 cm. 
  5. Maak de gleuf dicht met aarde zodat de border stevig in de grond staat. Vul de border verder aan met nieuwe grond. Plaats plantjes op de gewenste plekken om jouw border compleet te maken. 

Voor de ECO-Bordure rol en latten gebruik je flexi picketpaaltjes om de borderrand te verstevigen. De flexirollen kunnen zonder paaltjes geplaatst worden.  

Border maken stappenplan 🪻

Stap 4: Ligt het waterpas?

Een voedzame bodem is nodig om te groeien, bloeien en om de vruchten goed te laten rijpen en lekker zoet te laten smaken. Hiervoor is het belangrijk om jouw fruitbomen en -struiken zo nu en dan wat extra te snacken geven. Ook zijn veel fruitbomen gevoeliger voor ziekten en schimmels wanneer ze te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen.

Ook wordt er qua energie nogal wat gevraagd van een fruitboom. Naast groei en het aanmaken van bladeren, moeten er in korte tijd vruchten gevormd worden die ook nog eens moeten groeien en rijpen. Het is niet niks. Daarom is een goede, natuurlijk en complete voeding belangrijk.

De volgende voedingselementen moeten er altijd in zitten:

  • Stikstof (N): bevordert de groei van stengels en blad.
  • Fosfor (P): voorziet de plant van energie. Stimuleert de bloei en rijping van vruchten, en speelt een belangrijke rol bij het groeien van de wortels.
  • Kalium (K): zorgt voor een betere vochtopname door de wortels en verlaagt de vochtafgifte van het blad. Hierdoor is de plant beter beschermd tegen wisselende weersomstandigheden zoals vorst en droogte. Daarnaast bevordert het de stevigheid van de plant en helpt het de vruchten te vormen.
  • Magnesium (Mg): zorgt voor de mooie groene kleur van de plant. Ook is Magnesium essentieel voor de groei van de bladeren, stengels en de vruchten.

Compost- of moestuinbak maken

  1. Bepaal waar de ECO-Bordure moestuin- of compostbak moet komen.
  2. Verbind de holle planken met de hoekpaaltjes door de planken in de hoekpaaltjes te schuiven. Check of de bak waterpas ligt en corrigeer als dit nodig is.
  3. Dek de hoekpaaltjes af met het afdekkapje. 

Stapel de planken tot de gewenst hoogte van de bak. Er zit geen bodem onder de bak omdat het goed is als de grond in de bak in contact staat met de bodem eronder. Indien gewenst kan je er een worteldoek onder plaatsen. De moestuinbakken hoef je niet vast te schroeven, ze zijn stevig van zichzelf. Wil je de moestuinbak toch liever verstevigen, dan kan dit natuurlijk altijd. Plaats de schroeven bij voorkeur aan de binnenkant, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Moestuinbed maken stappenplan 🥕

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.