Rozen bemesten in de tuin | ECOstyle - Duurzaam tuinieren 🌹 – ECOstyle Belgium
Rozen bemesten en verzorgen

Rozen bemesten en verzorgen

Uitbundig bloeiende rozen? Zo gepiept! Daarvoor hebben rozen wel wat verzorging nodig. Ze groeien het best in een losse, vruchtbare en kalkrijke grond. Zorg dus voor voldoende voeding en de roos verblijdt je met haar prachtige bloem.

Rozen in de siertuin 🌹

Rozen doen het uitermate goed in borders en perken. Je kunt dezelfde of verschillende soorten in grote groepen zetten, maar ze zijn ook goed te combineren met andere borderplanten, zoals duizendblad of de klokjesbloem. Hou in gedachten dat de roos niet overgroeid raakt door omringende beplanting. Zorg met Rozen-AZ van ECOstyle dat ze de juiste voeding krijgen.

Hoe verzorg je rozen?

De basis voor gezonde rozen is een vruchtbare bodem. Rozen houden van een leem- of lichte kleigrond. Heb je zandgrond? Verbeter de bodem met mest en kalk. Met onze Rozen-AZ geef je de roos alle benodigde voedingsstoffen, waaronder fosfaat. Fosfaat zorgt voor een rijke en uitbundige bloei. ECOstyle AZ-meststof is verrijkt met een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa.

Dit zorgt voor een gezond bodemleven en geeft de roos extra voeding. Voor een rijke en volle bloei. Daarnaast bevat het RhizaMax®, een schimmel die zorgt voor een sterk wortelgestel en een gezonde groei. Weetje: Rozen-AZ van ECOstyle is geschikt voor alle soorten rozen. 

Verzorgingstips voor rozen

  • Heb je luizen op je rozen gesignaleerd? Met onze Savo-Net spray bestrijd je luizen op een milde en effectieve manier.
  • Ook kun je de larven van lieveheersbeestjes inzetten, dit is de natuurlijke vijand van de bladluis.
  • Gezonde planten zijn minder kwetsbaar voor weersinvloeden en minder vatbaar voor ziekten en plagen, geef daarom regelmatig een goede rozenmeststof
  • Snoei rozen regelmatig om voor gezonde groei te zorgen
Tuinkalender per maand

Tuinkalender per maand

Een mooie en gezonde tuin vereist het hele jaar door aandacht en onderhoud. Om je te helpen bij het plannen van de juiste tuinklussen op het juiste moment, hebben we een handige tuinkalender gemaakt. Zo weet je altijd wat je te doen staat!

Hulp nodig?

We staan voor je klaar.

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.