Zoek het tot de bodem uit! | ECOstyle - Tuinieren met diepgang – ECOstyle Belgium

Zoek het tot de bodem uit  👀

De bodem is letterlijk en figuurlijk het startpunt van iedere tuin. In de bodem zitten immers de voedingstoffen, het vocht en de zuurstof die een plant nodig heeft om te groeien. Maar ook zit de bodem vol leven. Deze ondergrondse biodiversiteit voert allerlei belangrijke taken uit waarvan planten profiteren. Kortom: voor een gezond groeiende plant of sterk gazon moet je een gezonde bodem hebben met een rijke biodiversiteit aan bodemdieren.

De gezonde bodem

Lang leve de bodem! De bodem is de basis van een gezonde en biodiverse tuin. De grond is het zwarte goud. Als de grond in je tuin niet goed is, zullen planten verwelken en is een goede oogst verre van gegarandeerd. Een gezonde tuin zit vol leven, vooral in de bodem. Door het bodemleven te stimuleren en te bevorderen, creëer je een tuin in balans. Met voldoende ruimte voor insecten, dieren en verschillende gewassen.

Kortom: voor een gezond groeiende plant of sterk gazon moet je werken aan een gezonde bodem hebben met een rijke biodiversiteit aan bodemdieren. Daarom zeggen wij: bottom-up. Verzorg eerst de bodem, dan zul je zien dat alles boven de grond prachtig uitgroeit 💪⁠

Een groen gazon?

Ga aan de slag met ons 4-stappenplan

Is het gras aan de overkant altijd groener? Dat is verleden tijd. ECOstyle maakt gazononderhoud gemakkelijk met een simpel stappenplan wat je in één dag kunt uitvoeren. Zo geniet je snel van een groen gazon zonder mos.

Waar wil je nog meer induiken?

Ontdek wat ons assortiment doet voor een gezonde bodem in jouw tuin

Gazon-AZ+

Pas als je de bodem niet schaadt, is je gazon echt groen!

Gezond gras gaat dieper dan je denkt. Onze producten voeden het bodemleven, wat zorgt voor een langdurig diepgroen en sterk gazon.

AZ-Kalk

Niet groene kalk maakt ons zuur

AZ-Kalk komt niet uit kalkgroeves, maar uit Nederlands drinkwater. Effectiviteit gaat daardoor samen met duurzaamheid.

Bodemleven Booster

Lang leve de schimmels en bacteriën

Stimuleer en activeer het bodemleven met schimmels en bacteriën!

Meer weten over jouw grond?

Meer weten over jouw grond?

Lees meer over de vier bouwblokken voor een gezonde bodem

Op zoek naar ECOstyle?

Vind onze producten bij jou in de buurt

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.